Oega 42 logo

Atalanta
Gasteja ja muita tuttavia

Jussi ja Esko
Jussi, Pauliina ja pojat
Esko ja Tiina
Halmeenmäet
Varimaat
s/y Svenskan
s/y Gemma

Etusivulle

Esko ja Tiina

Esko ja Tiina kohtasivat 1990-luvun lopulla Sibelius-Akatemian kahvilassa. Siitä kaikki alkoi ja yhtenä rajapyykkinä yhteisen matkan varrella oli helmikuussa 2005 pidetyt häät.

Tintti ei ollut purjehtinut koskaan aikaisemmin, mutta saimme hänet mukaan Eskon kanssa paluupurjehdukselle Tallinnasta Espooseen. Edeltävä viikko oli ollut erittäin lämmin ja suorastaan heikkotuulinen, mutta eikös vain, pitkä kuuma kausi purkautui voimakkaana itätuulena. Meitä hieman hirvitti viedä ensikertalaista 15 m/s:n aallokkoon. Yritimme hieman estellä, olisiko sittenkin viisainta jättää purjehdus johonkin toiseen kertaan, aallokko voi olla vähän ikävää. Tintti oli todella pettynyt, hän oli kuulema monta vuotta odottanut, että pääsisi joskus purjehtimaan. Minkäs siinä sitten mahtoi! Onneksi tuuli tuli sentään suotuisalta suunnalta. Minimipurjein ylitimme Suomenlahden lähes ennätysajassa, ja kaikki nauttivat menosta! Näin oli Tinttikin tullut Kallioiden purjehdusseuraan.

Tämänkin jälkeen on oltu Tintin ja Eskon kanssa Tallinnassa ja tehty lyhyempiä viikonloppuretkiä lähisaaristoon. Purjehduksen kannalta muusikoiden kesä on vain valitettavasti niin kiireistä aikaa, että yhteisiä vapaita viikonloppuja on erittäin vaikea läytää.

Tintin mukana laajennettuun sukuun tulivat myös äiti Hellevi ja sisar Salla, jotka on sittemmin veneessä testattu ja hyviksi havaittu.

Esko ja Tiina päiväpurjehduksellaOtso vääntää vinssin kammesta Olimme loppusyksystä 2008 Suomenlahden itäosan kierroksella. Samalla kävimme tervehtimässä "nettituttaviamme" heidän Pellingin kesäpaikassaaan. Vierailu oli jännitystä täynnä, sillä olimme aamulla kuulleet, että Tintti oli lähtenyt Naistenklinikalle. Saman illan aikana kuulimme, että oli syntynyt poika. Otso oli kesällä 2010 mukanamme päiväpurjehduksella ja opetteli menestyksekkäästi veneslangia.Tällä hetkellä kaikki leikkiveneetkin ovat Atalantoja ja niissä on mantookit, knaapit ja vinssin kahvat! Perheen nuorimmainen, Lassi jäi vielä odottamaan seuraavaa kesää.

Otso, Lassi ja Esko sunnuntaipurjehduksella Kesän 2012 Perämeren kierroksen jälkeen säät olivat elokuussa harmillisen epävakaita eivätkä ihmeemmin houkutellet purjehtimaan. Mutta eräs viiikonloppu oli hieno ja silloin saimme Eskon poikineen päiväpurjehdukselle lähisaareen. Pienet pojat olivat oikein mallikelpoisia merimiehiä, Otso, (4 v.), halusi ohjata tai lähinnä liikuttaa peräsintä ja Lassi (2 v) oli köysien kimpussa. Skrubbön saaressa kavuttiin taas rotkosillan yli korkealle mäelle, josta näkyi horisontti. Ja tietysti grillattiin ja syötiin ulkona grillikatoksen vieressä. Skrubbö on pienille pojille, ja miksei vähän isommillekin, oikea aarresaari!


6.9.2010
6.9.2012