Omega 42 logo

Atalanta
Gasteja ja muita tuttavia

Jussi ja Esko
Jussi, Pauliina ja pojat
Esko ja Tiina
Halmeenmäet
Varimaat
s/y Svenskan
s/y Gemma

Etusivulle

Marjo ja Markku Halmeenmäki

Halmeenmäet muuttivat naapureiksemme 1990-luvun puolivälissä. Perheeseen kuului vanhempien lisäksi kolme 10 vuoden kummankin puolen olevaa poikaa ja koiranpentu.

Joskus keväällä kiihkeimpään kevätkunnostusaikaan kävi ilmi, että hekin purjehtivat. Vene ja kotisatama ovat kuitenkin edelleenkin Turussa (Paraisilla). Kutsuimme naapurit kylään, ja jo saman vierailun aikana sovittiin kevään Tallinnan keikasta Atalantalla.

Ensimmäinen matka tehtiin keväällä 1996, ja siitä muodostui traditio usean vuoden ajaksi. Olihan se eräänlainen kevään avaus. Yhteisissä tapaamisisssa puhutaan edelleen purjehduksesta. Tätä nykyä käyn Marjon kanssa säännöllisesti sauvakävelylenkillä.

Tallinnan matkoilla saatiin monenlaista säätä: ensimmäisellä kerralla oli mennen tullen niin sankka sumu, että juuri ja juuri havaitsimme Rönnskärin sisääntuloviitan ja kerran jouduimme lähtemään yötä vasten pois, kun seuraavaksi päiväksi oli luvattu kovaa luoteistuulta. Mutta ylensä säät suosivat ja Tallinnassa saattoi vielä löytää uutta ja ihmeellistä.

Kun Halmeenmäet vaihtoivat venettä, minua pyydettiin uuden veneen Ummagumman kummiksi!

Palaa takaisin sivulle Purjehdus 1995-96

Markku Halmeenmäki Marjo Halmeenmäki