Omega 42,logo

Atalanta
Miehistö
Purjehdukset
Gasteja ja muita tuttavia
Omega 42
Etusivulle

Miehistö

Eero Kallio Me, Eero ja Kaiju, olemme ensimmäisen polven purjehtijoita. Saimme tartunnan mereen muutettuamme Helsingistä meren rannalle Espooseen. Vuonna 1971 liityimme Soukan Venekerhoon ja siitä lähtien se on ollut kotisatamamme.

Kesällä 1976 vaihdoimme pienen avofiskarin yhtä pieneen purjeveneeseen. Silloin meistä tuli purjehtijoita, ja taidamme pysyäkin sellaisina niin kauan kun pystymme kapuamaan laiturilta veneeseen. Kesästä 1977 alkaen olemme viettäneet kaikki kesälomamme purjehtien, ensin muutaman kesän Suomen saaristossa, mutta aika pian lähdimme avarammille vesille Ruotsiin, Tanskaan ja Saksaan. Itämeren itäpuolen avauduttua ovat Baltian maat ja Puola saaneet meistä vakiovieraita. Kesällä 2010 teimme ensi visiitin Pohjanmeren puolelle.

Purjehduksen alkuvuosina venettä vaihdettiin aika usein: onhan ihannevene yleensä "metriä pidempi". Niin kävi meilläkin. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että seuraava vene, jos sellaista yleensä tulee, on jo metriä lyhyempi.

Kaiju Kallio Purjehtijoina olemme aika konservatiivisia: pinnalla saa parhaan tuntuman ohjaukseen, moottori on vain rantautumista ja tyynessä ajamista varten...

Kesäksi 2010 hankimme kuitenkin plotterin ja AISin, joista varsinkin viimeksimainittu on osoittautunut pimeässä purjehdittaessa lähes korvaamattomaksi. Rullafokkaan siirryttiin vasta 2012, kun kippari oli tullut "harmaaksi ja saavuttanut pakollisen vanhuuseläkeiän".

Eero on veneen kapteeni ja Kaiju perämies. Purjehdittaessa Kaiju on useammin pinnassa, kun taas purjeiden trimmauksessta huolehtii kapteeni itse. Eero on myös päänavigoija. Yöpurjehduksilla pidämme kuitenkin tiukasti kiinni vuorovahdeista.

Kesäloma alkaa silloin, kun viimeinenkin saaren kumpare on häipynyt horisonttiin ja edessä on aava meri.

Talvisin näemme unta mereen laskevasta auringosta, Blå Jungfrun sinisestä profiilista, Rügenin kalkkikivikallioista ja Ånsörenin saunasta.